Waarom houtskeletbouw?

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden, terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen.
Als de bossen waaruit het hout wordt geoogst op een duurzame manier worden beheerd, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron. Hout is CO2 vast.
Door fotosynthese zijn bomen in staat om CO2 uit de lucht te halen, gemiddeld 0,9 ton CO2 per m3. Hout heeft daarnaast, in vergelijking met andere fossiele materialen, zoals beton, aluminium, staal en kunststof, voor de winning en productie zeer weinig energie nodig en een lagere CO2-uitstoot (1,1 ton/m3) Dit betekent een reductie van de CO2-emissie van 2 ton bij gebruik van 1 m3 tijdens de gebruiksduur.

Met houtbouw worden gezonde, comfortabele gebouwen gerealiseerd die ook nog eens bijdragen aan een beter milieu. De gebouwen zijn immers van nature energiezuinig en het gebruik van hout verlaagt de uitstoot van broeikasgassen (CO2).
Door de unieke celstructuur heeft hout zeer goede isolerende eigenschappen. Deze isolerende eigenschappen zijn bijvoorbeeld 15 keer hoger dan die van beton, 400 keer hoger dan van staal en 1770 hoger dan die van aluminium. Hout is een natuurproduct en een gebouw in hout geeft een warme uitstraling.
Ook geeft het een natuurlijke verbinding tussen de binnen- en buitenkant van uw gebouw. Door de ontwerpvrijheid en flexibiliteit kan iedere gewenste uitstraling worden verkregen van landelijk tot modern waardoor uw gebouw enorm waardevast is en blijft.
Bovendien staat een aanbouw of opbouw met een houten gevelbekleding al dan niet geschilderd altijd goed bij een traditioneel gemetseld huis daar waar bakstenen vaak net niet mooi aansluiten. Maar vooral door de warmte en sfeer die met hout gecreƫerd worden kiezen veel mensen voor het bouwen in hout.

Houten producten kunnen goed worden onderhouden en kunnen op ieder gewenst moment qua kleur worden aangepast aan een trend wat uiteraard weer gunstig is bij eventuele verkoop van uw woning.